Gevel laten impregneren door een professioneel bedrijf

Dankzij het klimaat van ons kikkerlandje krijgen panden en woningen heel wat te verduren. Denk aan regen, wind en vorst. Het reinigen van gevels en muren is daarom ontzettend belangrijk om zo de kwaliteit van de ondergrond te blijven waarborgen. U krijgt dit niet zelf met een sopje schoon, omdat het echt in het oppervlak trekt. U zult met zwaarder geschut moeten komen om dit te verwijderen. Vraag een professioneel bedrijf zoals VDR Gevelreiniging om uw gevel professioneel te laten reinigen. Na het reinigen is het ons doel om u zo lang mogelijk te laten genieten van een schone gevel. Daarom raden wij het u aan om uw oppervlak te laten behandelen met een speciaal impregneermiddel, dit zorgt voor een kleine beschermlaag op de gevel.

Bel: 026 2134499Contactformulier

Wat is het effect van gevel en muren impregneren?

Dankzij een speciale vloeistof worden stenen en voegen van gevels en buitenmuren vochtwerend gemaakt. We maken de gevel met andere woorden waterdicht. Deze techniek wordt ook wel hydrofoberen genoemd en is een geschikte methode om vochtproblemen zoals doorslaand vocht te bestrijden. Het middel is milieuvriendelijk en volledig doorzichtig. Het tast dus niet de uitstraling van uw gevel aan en een ander bijkomend voordeel is dat vervuiling niet meer aan het oppervlak van de muur kan hechten. Hierdoor wordt het reinigen van buitenmuren en gevels een stuk eenvoudiger.

Geïmpregneerde gevel

De voordelen van gevel impregneren

Een schone gevel ziet er niet alleen erg mooi en verzorgd uit, het zorgt ook voor:

  • Voegen en muren worden waterdicht
  • Schimmel, algen en mos-werende werking
  • Betere isolerende werking
  • Preventieve bescherming tegen graffiti
  • Verlenging van levensduur van voegen en stenen
  • Beter binnenklimaat door een lagere luchtvochtigheid
  • Fraaie uitstraling van muren en gevel

Muren impregneren voor topkwaliteit

Meestal kiezen mensen ervoor om buitenmuren te hydrofoberen wanneer zij te maken krijgen met doorslaand vocht. Impregneren is namelijk een erg goede vochtbestrijding methode. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun muur preventief te laten behandelen. Kies hiervoor een dag dat het niet vriest. Om vocht optimaal te bestrijden raden wij het aan om elke tien jaar het impregneren van muren en gevel te herhalen. Vraag gerust een offerte aan en u zult zien dat de prijs u zal bevallen.

Geïmpregneerde buitenmuur

Werkwijze van VDR Gevelreiniging

Voordat we aan de slag gaan met uw gevel en muren, inspecteren we de muur. Aan de hand van deze inspectie bepalen we de behandeling. Niet elke muur is namelijk geschikt voor impregnatie, wellicht moeten we eerst de gevel schoonmaken of herstellen. Vervolgens brengen we het impregneermiddel aan met een drukspuit. Dit doen we over het hele oppervlak, zodat de muur het goed kan opnemen. U kunt onze adviseurs uiteraard ook kosteloos om advies vragen en een kosten indicatie!

Bel: 026 2134499Contactformulier