Gevelrenovatie voor elk type bouw

Wilt u de gevel van een oude woning in ere herstellen, maar dan zonder dat het er te nieuw uitziet? Dan bent u bij VDR Gevelreiniging aan het juiste adres. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in gevelrenovatie, waarbij we altijd de originele uitstraling en het karakter van het pand in ons achterhoofd houden. Metselwerk dat door de jaren heen is gaan verzakken of scheuren vertoont, dient op een gegeven moment gerenoveerd te worden. Gevelrenovatie is nog een echt ambacht dat wij tot in de puntjes beheersen. Ons deze klus uit handen geven garandeert u van een perfect resultaat en dat altijd voor een eerlijke prijs per m2.

Bel: 026 2134499Contactformulier

De diverse vormen van gevelrenovatie

Het kan om diverse redenen nodig zijn om de gevel te renoveren. In de eerste plaats kunnen de voegen zodanig beschadigd of broos geworden zijn dat ze simpelweg vervangen dienen te worden. In dat geval schrapen we ze eruit (soms kan dit zelfs met een hogedrukspuit) en vervangen we ze door nieuwe voegen in de gewenste stijl. Voegen aanbrengen kan in verschillende varianten en onze experts adviseren u graag over het type voeg dat past bij de (gewenste) uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Naast het vervangen van de voegen kunnen we tijdens het renoveren van de gevel eventueel ook de bakstenen vervangen. Kapotte en gescheurde bakstenen worden zorgvuldig uitgehakt, waarna ze kunnen worden verwijderd en vervangen door nieuwe exemplaren. Hierbij zal er altijd enig kleurverschil optreden, wat de reden is dat sommige mensen ervoor kiezen de gehele gevel opnieuw te laten metselen. Ook deze klus nemen we uiteraard graag voor u uit handen. Als laatste kunnen we tevens de gevel reinigen en renoveren door deze te zandstralen. Deze methode gebruiken we vaak wanneer de gevelrenovatie puur om esthetische redenen gewenst is. Bij het zandstralen verwijderen we enkele millimeters van het oppervlak van de muur, waarbij een volledig nieuwe laag zichtbaar wordt. Deze heeft nog de originele kleur, waardoor het gebouw zijn charme terugkrijgt en er een stuk karaktervoller uitziet. Het nadeel aan zandstralen is dat het vaak nodig is om de voegen te vervangen, aangezien deze door het zandstralen (deels) los kunnen laten.

Kerk voor professionele gevelrenovatie

Voor renovatie

Kerk na professionele gevelrenovatie

Na renovatie

De gevel renoveren: overige methodes

Naast alle bovenstaande (meestgebruikte) methodes om een gevel te renoveren kunnen we tevens het loodwerk en de raamdorpels vervangen. Dit kan nodig zijn om lekkages te voorkomen en dus om grotere kosten te vermijden. Daarnaast kunnen we zorgdragen voor de bestrijding van zoutuitslag en het vervangen van waterslagen, gevelbepleistering en lateien. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte aan te vragen. Gevelwerken zijn in onze ogen altijd maatwerk en dus is het lastig een standaard prijs voor gevelrenovatie te noemen.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Betreft het een woning die tussen 1925 en 1990 gebouwd is? Dan is het verstandig om tegelijk met het renoveren van de gevel deze ook te laten isoleren. De spouwmuren van deze woningen zijn namelijk doorgaans slecht geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren gaat via de muren. De kosten van het alsnog isoleren van deze wanden en muren is dan ook binnen enkele jaren terugverdiend, doordat de energierekening aanzienlijk omlaag gaat. Daarnaast levert een goede isolatie tevens een hogere taxatiewaarde op, aangezien het energielabel aantrekkelijker uitvalt. De moeite waard om deze klus te combineren met de gevelrenovatie dus!

Ons werkgebied

We zijn in te schakelen in een zeer grote regio, dus waar u ook woont of gevestigd bent, vraag gerust een offerte op voor het renoveren van de gevel. We geven u aan de hand van uw wensen en eisen en de staat waarin de gevel zich bevindt een passende prijs per m2, waarna u beslist of u ons deze klus wilt laten uitvoeren. Als zeer ervaren experts in het vakgebied kunnen wij alleen maar zeggen dat we u een 100% perfect resultaat garanderen. Inmiddels hebben we door geheel Nederland gevelrenovaties mogen uitvoeren, onder andere in onderstaande steden:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Utrecht
 • Eindhoven
 • Tilburg
 • Almere
 • Breda
 • Nijmegen
 • Den Bosch
 • Arnhem
Bel: 026 2134499Contactformulier