Heeft u vragen of een project waar wij u bij kunnen helpen?

Hoe doen wij het?

Voegwerk herstellen en gevels impregneren

Scheuren, afbrokkelend voegwerk, verzanding en poreusheid van stenen en voegen zijn tekenen dat gevels aan renovatie toe zijn. Afhankelijk van de ernst van de schade kunnen wij muren en gevels restaureren door middel van nieuw voegwerk en/of nieuw metselwerk en impregnatie van de gerestaureerde gevel. Impregnatie na de gevelrenovatie zorgt voor vocht- en vuilwering.

Voegwerk herstellen

Oude voegen verzanden (worden poreus) en zijn daarmee nog aantrekkelijker voor vuil, aanslag, algen en mossen. Voegen die in slechte staat zijn kunt u door ons laten verwijderen, waarna de muur opnieuw door ons gevoegd wordt. Na het aanbrengen van een impregnatiemiddel zijn de voegen voor jaren beschermd tegen binnendringend vocht en vervuilende aanslag.

Elk type bouw

De architectuur in Nederland is divers. We krijgen vaak de vraag bij welk type bouw, metselwerk of stucwerk wij onze gevelreiniging en gevelrenovatie kunnen uitvoeren. Bij een monumentale pand of pand met beschermd stadsgezicht kan de procedure anders liggen dan bij gevelrenovatie van een jaren 30 woning of bijvoorbeeld een school of kantoorpand. Heeft u vragen over voorwaarden en mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Op basis van onze vakkennis en jarenlange ervaring geven wij u graag passend advies. Aan de hand van meer informatie over uw woning, instelling of zakelijk pand doen wij u een vrijblijvend, maar uitgebreid voorstel voorzien van alle informatie.

Wat doe impregnatie voor uw buitenmuren?

Bij het impregneren van gevels en buitenmuren worden met een speciale vloeistof stenen en voegen vochtwerend gemaakt. Dit is een belangrijke en effectieve methode om stenen en voegen, en daarmee muren en gevels veel langer mooi te houden. Stenen en voegen zijn poreus en nemen water en vuil op. Door temperatuurschommelingen en vorst werkt vocht in op de kwaliteit van de stenen en het metselwerk. In de loop der tijd uit dit zich in scheuren, verzanding en het afbrokkelen van bijvoorbeeld voegwerk. Hierdoor krijgt vuil een grote kans binnen te dringen. Dit maakt de weg vrij naar nog meer ontsierende aanslag, en zo is de cirkel rond. Door gevels en buitenmuren na het reinigen door ons te laten impregneren ontstaat een duurzame barrière tegen vocht, vuil en de groei van micro-organismen.

Wat zijn de voordelen van impregnatie?

  • Muren en voegen worden waterdicht
  • Betere bescherming tegen vochtschade en vochtkringen
  • Langere levensduur van voegen en stenen
  • Schimmel, mos en algen-werend
  • Impregnatie levert een bijdrage aan de isolerende werking
  • Impregnatie levert een bijdrage aan een beter binnenklimaat door een lagere luchtvochtigheid
  • Langdurig een fraaie uitstraling van muren en de gevel

25 jaar garantie

 

Al onze werken worden uitgevoerd volgens beproefde methoden en met door onszelf ontwikkelde reinigingsproducten en impregneerproducten. Wij staan voor een goede kwaliteit en duurzaamheid en geven 25 jaar garantie op onze producten. U mag rekenen op een prettige service en uiteraard op de vakbekwaamheid van onze medewerkers.

Meer over de kosten

Welke investering u doet met het laten reinigen, restaureren en/of impregneren van de gevel is afhankelijk van onder andere de locatie (laagbouw of hoogbouw), het aantal m2 en de steen of stucsoort. De snelste weg naar een reëel prijsvoorstel is het aanvragen van een offerte, afgestemd op de voor uw pand geldende informatie. Hiervoor komen we graag vrijblijvend bij u langs, waarbij u ook de mogelijkheid dat onze adviseur/medewerker een sample uitvoert op de gevel zodat u direct kunt ziet wat het effect is van onze gevelwerken.

Renovatie d.m.v. soft torbo stralen

Deze werkwijze wordt vaak gebruikt bij vergrauwing. Dit is niet op te lossen met VD10.

Metselwerk inkleuren

.

Projecten

Bekijk hier al onze beste projecten.

Contact

Heeft u vragen en/of een project waar wij u bij kunnen helpen?