Professionele gevelreiniging

Bij VDR Gevelreiniging zijn we niet alleen gespecialiseerd in het renoveren van gevels, maar kunnen we ook de gevel reinigen. Dit kan op twee verschillende manieren, afhankelijk van hoe hardnekkig het vuil is. Het reinigen van de gevel is onder andere nodig wanneer er zich door de jaren heen allerlei soorten vuil en aanslag aan het materiaal hebben gehecht. Ook roetplekken kunnen erg ontsierend zijn, evenals begroeiingen zoals mos en algen. In al deze gevallen kunnen wij op professionele wijze de gevel reinigen, waardoor deze zijn originele kleur en karakter terugkrijgt.

Bel: 026 2134499Contactformulier

De gevel reinigen bij oppervlakkig vuil

Wanneer het vuil niet te diep in de stenen is getrokken volstaat het om op oppervlakkige wijze de gevel te reinigen. Dit doen we met behulp van stoom. De gevel wordt allereerst natgemaakt, waarna we hete (tot wel 140 graden) stoom op de gevel spuiten. Als gevolg van deze hitte laat het vuil los en spoelt het er direct vanaf. De kleur van de bakstenen en de voegen leeft op en de gevel gaat weer stralen. Deze manier van gevelreiniging heeft de laagste prijs per m2, want het is de minst intensieve methode.

Gevelreiniging bedrijfspand Gevelreiniging wooncomplex

Gevelreiniging bij hardnekkig vuil

Is een gevelreiniging met stoom niet voldoende om al het vuil te verwijderen? Dan is het vuil waarschijnlijk dieper in de stenen en voegen getrokken en is een intensievere methode vereist. In dat geval kunnen we de gevel stralen. Dit is een zeer effectieve methode, want daarbij worden er enkele millimeters van het oppervlak verwijderd. Het vuil wordt dus niet losgeweekt, maar letterlijk van de muur afgeschraapt. Dit haalt een geheel nieuwe laag van het metselwerk naar boven, die nog steeds de originele kleur heeft. Het gebouw lijkt na deze gevelreiniging als nieuw, zeker als ook oude voegen hersteld zijn. Na een gevelreiniging d.m.v. zandstralen is dat soms nodig, zeker als de voegen reeds wat poreus zijn geworden, ze laten dan gemakkelijk los. In onze vrijblijvende offerte kunnen wij desgewenst het opnieuw aanbrengen van de voegen opnemen, zodat u direct weet waar u aan toe bent en wat de hele klus zal gaan kosten. U kunt ons inschakelen in alle volgende steden, en uiteraard de regio’s daaromheen:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Utrecht
 • Eindhoven
 • Tilburg
 • Almere
 • Breda
 • Nijmegen
 • Den Bosch
 • Arnhem

Gevelreiniging bij graffiti

Een veelvoorkomende reden dat mensen van onze diensten gebruikmaken is dat bepaalde gevels of wanden van hun gebouw of woning zijn beklad met graffiti. Erg ontsierend natuurlijk en het liefst wilt u het zo snel mogelijk verwijderd hebben. In het geval van graffiti moeten we soms ter plekke beoordelen van welk type verf er gebruik is gemaakt. Soms kunnen we het met stoom reinigen, maar in bepaalde gevallen is het nodig de gevel te zandstralen. Om te voorkomen dat de gevel nóg eens wordt beklad en u opnieuw kosten moet maken voor gevelreiniging kunt u ervoor kiezen de gevel na de reiniging te impregneren.

Gevelreiniging bij particulier voor

Voor reiniging

Gevelreiniging bij particulier na

Na reiniging

Bescherm de gevel tegen vocht en vuil

Wilt u na een gevelreiniging de bakstenen en het voegwerk beschermen tegen vocht en vuil? Of heeft u een nieuwbouwwoning waarvan u de muren graag zo lang mogelijk mooi en zuiver wilt houden? In dat geval kunnen we aanraden om na de (eventuele) gevelreiniging de gevel te impregneren. Dit houdt in dat we een waterafstotende vloeistof op de gevel spuiten, die diep in de bakstenen en het voegwerk trekt. Doordat dit de zuigende werking van beiden opheft, trekt toekomstig vocht er niet meer in en blijven bovendien vuil en begroeiingen er minder goed op zitten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor graffiti, wat ook veel minder goed hecht aan een geïmpregneerde gevel. Informeer gerust naar de mogelijkheden en vraag een offerte aan voor de prijs per m2 voor gevelreiniging en impregnatie. We vertellen u dan precies hoe we te werk gaan en kunnen u bovendien voor en na foto’s laten zien van reinigingswerkzaamheden die we reeds hebben uitgevoerd.

Bel: 026 2134499Contactformulier