Gevel vies? Laat uw gevel stoomreinigen

Is uw gevel vies en toe aan een grondige reiniging? Gevelreiniging met behulp van stoom is erg geschikt voor gevels die regelmatig gereinigd worden en het vuil dus ook niet te diep in het materiaal doorgedrongen is. Stoomreinigen is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier van reinigen. Let op, deze methode is niet voor alle gevels en muren geschikt. Bij deze methodiek wordt er onder hoge druk gewerkt met een temperatuur van 140 graden Celcius. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels gedood worden en dankzij de kracht van de hogedruk wordt al het vuil verwijderd. Voor uiteindelijk het beste resultaat is ons advies om de muren na het stoomreinigen te impregneren met een vocht- en vuilafstotend middel.

Bel: 026 2134499Contactformulier

Welk type gevel is geschikt voor stoomreiniging?

Niet ieder type gevel is geschikt voor deze manier van gevelreiniging. Het is natuurlijk belangrijk dat niet alleen de aantasting niet te extreem is, maar dat de buitenmuur ook in goede conditie moet zijn. Is uw gevel erg oud en gemaakt van oude materialen? Dan kunt u het stoomreinigen van de gevel helaas niet toepassen, maar zult u voor een andere methode moeten kiezen. Stoomreinigen zorgt voor plotselinge temperatuurverschillen. Hierdoor kan het materiaal barsten en de zouten kunnen in de buitenmuur oplossen waardoor er een zoutuitbloei ontstaat. Wij inspecteren graag vooraf uw muur of gevel om te beoordelen of deze geschikt is voor stoomreinigen (of een andere reinigingsmethode). Wilt u na het reinigen langer genieten van een mooi uitziende buitenmuur of gevel? Kies dan voor impregneren. Na het impregneren is de gevel waterafstotend aan de buitenkant. Dit zal de kans op vervuiling aanzienlijk verkleinen en ervoor zorgen dat het regenwater naar beneden sijpelt en niet intrekt in de gevel of buitenmuren.

Gevel stoomreinigen voor-na

Werkwijze bij stoomreinigen gevel

Voordat we de gevel kunnen stoomreinigen, wordt de gevel eerst van onder naar boven bevochtigd. Vervolgens gaan we aan de slag met de stoomgenerator die met een temperatuur van 140 graden Celcius verzadigde stoom spuit. De waterdruk wordt ingesteld op 2 tot 6 bar. De stoom die we gebruiken is verzadigd en er worden dus geen schoonmaakmiddel of chemicaliën aan toegevoegd. Na de behandeling spoelen we de muur nogmaals grondig schoon met water, zodat al het losse vuil eraf is.

Gevel reinigen met stoom

Kosten van gevel laten stoomreinigen

Uw gevel laten stoomreinigen is in vergelijking met zandstralen of chemisch reinigen erg goedkoop. De prijs is afhankelijk van de conditie van de gevel, de bereikbaarheid van het pand (hoogbouw of laagbouw) en de situatie. Wij komen graag vooraf de gevel inspecteren en kunnen u zelfs een proefreiniging aanbieden. Zo ziet u gelijk het gewenste resultaat en maakt u kennis met onze werkwijze. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de kosten. Onze adviseurs staan u graag te woord!

Bel: 026 2134499Contactformulier